Ulf o Carola .

 

Vi är två syskon som driver var sin kennel men baserade på samma blodslinjer, så hundarna används av oss båda tillsammans med vår far Kenneth. Carola har suttit i SVK Västerbottens styrelse i några år och Ulf har suttit 4 år som Avelsråd för Korthårig Vorsteh samt 2 år i SVKs huvudstyrelse med ansvar för Avelskomiten, men från och med våren 07 så kommer vi att kliva av dom officiella uppdragen då det har tagit mycket tid och tiden kommer i stället att prioriteras för egna hundar och valpköparna.

Vi har båda haft korthårig vorsteh i huset hela livet, och dom första som införskaffades av vår far i början av 70 talet var avsedda för drag i första hand, och den första hund som skaffades rent för jakten var Caesar som kom i huset 1981 och sedmera blev Sjch o Such, sedan så har ett antal hundar passerat huset men i och med Skimmelns Fenja så började vår uppfödning, och samtliga hundar vi har i dag är barn  eller barnbarn till Fenja.

Vårt mål med vår uppfödning är att få fram sunda friska mentalt stabila hundar  med så bra jaktegenskaper som möjligt, men även en god exteriör anser vi vara ett måste för att hundarna skall hålla för ett långt jaktliv, vilket vi anser vara viktigt. Att hundarna fungerar bra i hemmet måste vara en självklarhet då hundarna är familjehundar under största delen av året.

Samtliga valpar hos oss föds upp inne i bostaden och ges mycket mänsklig kontakt redan från första dagen i livet då vi anser att kontakten med hunden är mycket viktig både i privatlivet och i jakten och lättast byggs upp redan från valp.